Wat is een gecombineerde huid?

Als sommige delen van je gezicht normaal of droog en trekkerig zijn, terwijl andere delen meer glanzend en vettig zijn, heb je waarschijnlijk een gecombineerde huid.

Hoewel dit een veel voorkomend huidtype is, is het ook een van de moeilijkste om mee om te gaan. Je hebt letterlijk te maken met twee verschillende huidtypes en moet ze op die manier behandelen. Droge gebieden zijn meestal de wangen. Het voorhoofd, de neus en de kin (T-Zone) zullen glimmen en kunnen ook vatbaar zijn voor puistjes en mee-eters.

Wat veroorzaakt een gecombineerde huid?

Een verscheidenheid aan factoren draagt bij aan de combinatie van Crest Whitestrips huidhormonen, het weer, producten en de over- of onderactiviteit van de talgklieren van uw huid. Soms is het gewoon genetica. Bij een gecombineerde huid zijn de oorzaken en combinaties voor iedereen anders.

Welke producten werken voor een gecombineerde huid?

Dit is waar het echt lastig wordt. Het is van cruciaal belang om producten te gebruiken die harmonieus werken om zowel de normale tot droge gebieden als de vettere gebieden te behandelen en te beschermen. Anders maak je de zaken misschien nog erger.

Als u zich bijvoorbeeld zorgen maakt over uw vette gebieden en u zich wendt tot een product dat te agressief is, stimuleert u de talgklieren te veel, waardoor ze nog meer olie gaan produceren. Je droogt de toch al droge plekken nog verder uit. Aan de andere kant, als je je het meest zorgen maakt over je droge plekken en je een product gebruikt dat te verzachtend is voor de T-Zone, kan je puistjes veroorzaken en zal je huid vettig aanvoelen. De droogheid kan worden veroorzaakt door een gebrek aan vocht (water) in de huid en helemaal niet door een gebrek aan olie. Er is een verschil tussen een droge en vochtarme huid en het is belangrijk om te weten waar je mee te maken hebt.

Het is altijd het beste om het advies in te winnen van een ervaren huidverzorgingstherapeut die uw huid kan analyseren en een goed huidverzorgingsregime kan voorstellen. Soms zal het wat vallen en opstaan kosten om het precies goed te krijgen. Het kan ook nodig zijn om uw huidverzorgingsroutine en -producten aan te passen aan het veranderende seizoen. Je huid reageert anders op de wisselende seizoenen. Tijdens de koude, droge winter heb je misschien een andere huidverzorgingsroutine nodig dan tijdens de hete en vochtige zomermaanden.

Sommige productlijnen bieden gecombineerde huidverzorgingskits als een goed startpunt. Als je te maken hebt met twee heel verschillende huidaandoeningen, kan het zijn dat je verschillende producten nodig hebt om de verschillende delen van je gezicht te behandelen. Je hebt bijvoorbeeld gels, vloeistoffen of olie-absorberende producten nodig voor je T-zone en crèmes of lotions of de drogere delen van je gezicht. Mogelijk hebt u ook specifieke producten nodig om probleemgebieden zoals puistjes of droge plekken te behandelen.

Basisprincipes voor het verzorgen van uw gecombineerde huid

Begin met een zachte reiniger

Ongeacht je huidtype en of je wel of geen make-up draagt, reinigen is de eerste stap in elk huidverzorgingsregime. Je huid produceert continu talg (oliΓ«n) en zweet, werpt dode huidcellen af en wordt dagelijks blootgesteld aan stof, vuil en vervuiling. Een goede reiniging verwijdert al deze ophopingen en draagt bij aan een gezonde, stralende teint.

Was altijd met een zachte, in water oplosbare reiniger die je huid niet ontdoet van zijn essentiΓ«le oliΓ«n. Als je meer vette plekken hebt, zal een op gel gebaseerde of mild schuimende reiniger het beste werken. Als je meer droogheid ervaart, is een lichtgewicht reinigingsmelk ideaal. Vermijd staafzepen of staafreinigers.

Reinigingsmiddelen blijven niet lang genoeg op uw huid zitten om actieve ingrediΓ«nten echt te laten doordringen, dus u hoeft niet veel extra geld uit te geven aan reinigingsmiddelen die een lijst met heilzame ingrediΓ«nten op de markt brengen.