Maximera förvaringsutrymmet är en klok strategi vid Köksrenovering för att skapa ett mer organiserat och funktionellt kök. Här är några tips för att optimera förvaringen:

 1. Utdragbara hyllor: Installera utdragbara hyllor i köksskåpen för att öka översikten och enkelheten att nå föremål längst in i skåpet.
 2. Hörnskåpsoptimering: Förbättra utnyttjandet av hörnskåpen genom att använda roterande hyllor, utdragbara brickor eller karusellsystem för att göra innehållet mer åtkomligt.
 3. Skåp upp till taket: Maximera vertikalt utrymme genom att välja skåp som sträcker sig ända upp till taket. Detta ger extra förvaring för sällan använda föremål eller dekorationer.
 4. Inbyggd förvaring i köksön: Om möjligt, integrera förvaring i köksön. Du kan inkludera utdragbara lådor, hyllor eller öppna hyllor för att hålla vardagliga föremål nära till hands.
 5. Modulära hyllor: Använd modulära hyllsystem som kan justeras efter ditt behov. Dessa flexibla lösningar ger dig möjlighet att anpassa förvaringen efter dina köksartiklar och redskap.
 6. Pantry eller matsalskåp: Om utrymmet tillåter, överväg att inkludera en inbyggd pantry eller matsalskåp. Detta ger gott om förvaringsutrymme för livsmedel, tallrikar, glas och andra köksartiklar.
 7. Hängande krokar och stänger: Använd vägghängda krokar eller stänger för att organisera köksredskap, handdukar och kökshanddukar. Detta kan också bidra till att spara utrymme på bänkytor.
 8. Korgsystem i lådor: Installera korgsystem i lådor för att organisera köksredskap, bestick och andra små föremål. Detta håller lådorna i ordning och gör det enkelt att hitta det du behöver.
 9. Fällbara bänkar: Om det finns en matplats i köket, överväg att använda fällbara bänkar eller stolar. Detta gör det möjligt att enkelt dölja sittplatserna när de inte används, vilket frigör utrymme.
 10. Magnetiska ytor: Använd magnetiska ytor för att hålla reda på köksknivar, kryddburkar eller andra metallföremål. Detta minimerar behovet av utrymme i lådor eller på arbetsytor.
 11. Under-cabinet belysning med hyllor: Om det finns öppna hyllor under köksskåpen, integrera belysning för att öka synligheten och skapa en inbjudande atmosfär.
 12. Anpassade hyllor: Om möjligt, överväg att installera anpassade hyllor som passar perfekt för att utnyttja varje tum av väggytan. Detta skapar en effektiv förvaringslösning.

Genom att implementera dessa idéer i din köksrenovering kan du skapa ett mer organiserat och effektivt kök där varje centimeter utnyttjas på bästa sätt.